Audio-Video

3D: din trecut in viitor

Audio-Video | 11 November 2011Comments Off

Film-3D

Cati dintre voi cunosc numele primului film 3D sau anul in care acesta a fost filmat? Marea majoritate va raspunde “Avatar, 2009” sau “Jaws 3D, 1983”, iar aceste raspunsuri nu se afla departe de adevar, avand in vedere tehnologia actuala. Totusi, putini dintre voi stiu sau ar putea sti ca, in realitate, primul film 3D a fost produs in 1922 si se numeste “The power of love”. Filmul a fost inregistrat de catre regizorul Harry K. Fairall, fiind considerata a fi o minune stereoscopica a vremurilor, iar unul dintre punctele de atractie era perechea de ochelari cu lentile de culori diferite (sic!), necesara pentru a vedea filmul.

De-a lungul timpului, tehnologia 3D a “tatonat” terenul, lucru observat mai ales in anii ’80, perioada in care tehnologia IMAX a reusit sa ajunga la inima spectatorilor si consumatorilor deopotriva, datorita accentului pus pe confortul de care acestia ar trebui sa se bucure in timpul vizionarii unui film 3D.

Ochelari-3D

IMAX garanta o vizionare placuta, din toate punctele de vedere: fara dureri de cap, fara stari de greata si alte probleme de gen. In plus, erau folositi ochelarii polarizati, care au devenit acum standard, lucru care ne aduce inapoi in prezent, la filmul Avatar, in regia lui James Cameron. Capodopera 3D a incasat nici mai mult nici mai putin de 2.8 miliarde dolari, iar piata s-a conformat: Coreea de Sud a fost prima tara care a lansat un canal TV FullHD exclusiv 3D. De atunci, tehnologia 3D s-a dezvoltat exponential, de la televizoare pana la smartphone-uri, momentan atentia fiind concentrata asupa continutului 3D.

Regizor-Sector7

Si, pentru ca suntem inca in Coreea, sa va spunem si cateva cuvinte despre cel mai nou blockbuster 3D: Sector 7 este opera “de suflet” a lui Kim Nam-soo, un binecunoscut regizor coreean, si este filmat 3D in proportie de peste 80%. In paralel, Kim a fost printre primele persoane care au testat monitorul LG 3D FPR DX2342, fiind foarte impresionat de faptul ca experienta este similara cu cea pe care o ai intr-un cinema. In plus, regizorul a adaugat ca DX2342 este foarte potrivit persoanelor care lucreaza mult cu continut 3D.

HR
HR
Ajouter un commentaire