Telefoane Mobile

GT540

Si nici ca se putea mai bine pentru un prim contact cu ”telefoanele astea noi”, cum o sa le spunem de-acum. LG GT540 este un telefon cu touchscreen si sistem de operare Android (versiunea 1.6), dar arata aproape ca un telefon normal. E compact, incape bine in palma si in buzunar, nu e mare cat o placinta si n-ai nevoie de ambele maini ca sa suni pe cineva.

Folosesc telefonul LG de vreo 2 saptamani, asa ca am avut timp sa il descopar pe indelete. Mai intai am invatat sa folosesc interfata:

  • sa fac un scroll corect fara sa dau click pe ceva
  • sa fac un press & hold (un fel de click dreapta) pentru a accesa diferite functii
  • sa adaug sau sa sterg widget-uri de pe homescreen
  • sa instalez aplicatii din Android Market (tip: nu cautati aplicatiile direct in Market. Eu caut mai intai pe Google ”what is the best app to take notes”, de exemplu, si apoi o descarc din Market)

LG GT540 are cea mai noua tehnologie, fara sa fie foarte complicat de folosit. Este probabil cel mai potrivit telefon pentru cei care sunt la primul contact cu telefoanele touchscreen in general si cu Android in special.

Acesta este si cazul meu, asa ca o data cu LG GT540, am experimentat si cateva premiere pentru mine ca utilizator de telefon mobil.

Am citit bloguri si publicatii online 3 ore in continuu.

Folosesc internetul pe telefonul mobil inca de la primele lui incarnari, in speta emailul in mod text pe un device antic de pe vremea Zapp. Am continuat cu Symbian pe GPRS, apoi pe Wi-Fi. Citesc bloguri si publicatii online pe telefonul mobil pentru ca pot sa fiu atent doar la text in sine, fara sa dau click pe orice imi iese in cale.

Primul lucru pe care l-am facut pe LG Optimus GT540 a fost sa activez Wi-Fi, sa-mi setez contul de Google si sa citesc blogurile din Google Reader. si am facut asta peste 3 ore in continuu, timp in care am uitat de ecranul mic de dinainte, de incarcarea greoaie a paginilor web si de lipsa imaginilor din browser (pe care le dezactivam pentru o navigare mai rapida).

Pentru prima data am vazut un clip YouTube pe telefonul mobil

Tot acum am dat click instinctiv pe un clip YouTube, recomandat de cineva pe Facebook. Aplicatia YouTube preinstalata pe LG GT540 s-a deschis si a incarcat instant clipul. Wow: http://www.youtube.com/watch?v=Kuwdw7KmGwA

Pentru prima data am postat o fotografie pe Facebook direct de pe telefonul mobil

Pe LG GT540 am descoperit cu bucurie integrarea directa cu Facebook si Twitter. Mi-am setat imediat conturile si am dat buzna printre prieteni si cunostinte. Ulterior am simtit nevoia unor optimizari si mi-am descarcat din Market o alta aplicatie de Facebook care permite si afisarea update-urilor dupa Most recent. Pentru Twitter eu prefer chiar varianta lor de mobil, care e foarte bine optimizata. Nu m-am impacat niciodata prea bine cu aplicatiile de Twitter.

Ei bine, pentru ca LG GT540 are o integrare naturala cu retelele sociale, am gasit prin mai toate meniurile optiunea ”Share on Facebook”. Asa ca am activat camera, am facut o prima fotografie norilor tomnatici de deasupra Bucurestiului si, pac, ”Share on Facebook”.

Imi place cum scrie pe Facebook – ”Uploaded via LG Phone”.

Recenzie realizata de Doru Persinaru, Senior Strategic Planner in cadrul Kinecto.

HR
HR
Ajouter un commentaire