Telefoane Mobile

Optimus-OneBloggerul Dan Dragomir vorbea recent despre succesul Android, care atrage… studii negative. Iata ca, intre lansari de noi sisteme de operare pentru telefonul mobil (precum Windows Phone 7 si Android 2.2), Google depaseste un nou obiectiv: recent a fost inregistrata aplicatia cu numarul 100.000 in Android Market.

Chiar daca se afla (deocamdata!) la o distanta semnificativa fata de principalul sau concurent (Iphone, cu AppStore), Android Market are o creste exponentiala, triplandu-si numarul de aplicatii existente, din martie pana in prezent. Totodata, conform unui studiu publicat de NPD Group, telefoanele cu Android sunt cele mai vandute smartphones in Statele Unite (33% dintre smartphones vandute in al doilea trimestru in SUA au sistem de operare Android).

Rezultatele erau asteptate: un studiu publicat de Canalys in august observa o crestere de 886%, fata de anul precedent, iar o analiza Nielsen sublinia declinul iPhone, in favoarea telefoanelor cu Android.

Revenind la “piata de aplicatii”, sa nu uitam insa ca, mai nou, a intrat un nou concurent: Windows Phone 7 (LG Optimus 7 E900 fiind primul telefon cu acest sistem de operare lansat in Romania), care cu al sau Windows Phone Marketplace a ajuns deja la 1000 de aplicatii in foarte scurt timp de la lansare.

Se preconizeaza un inceput de 2011 in forta :)

HR
HR
Ajouter un commentaire